Вівторок, 21.05.2024, 10:53
Відділ освіти
Харківської районної державної адміністрації
Меню сайту
Анонси подій



Форма входу
Погода
12  квітня 2012 року відбувся районний семінар з географії на тему: «Нове у змісті, технологіях і методиках навчального процесу з географії».  У ході семінару презентовано досвід роботи вчителя географії Мереф’янської ЗОШ №1 Дідори І.А. «Використання інноваційних технологій на уроках географії».
На семінарі було акцентовано роль сучасної географічної освіти, що  має за мету підготовку і виховання географічно грамотного громадянина Землі з такими якостями особистості, які б забезпечили йому можливість нормальної життєдіяльності в природі. Проблеми педагогічних технологій розглядалися за  круглим столом «Особливості проектування педагогічних технологій у викладанні шкільної географії». Певні аспекти інноваційних підходів у викладанні географії були обговорен ... Читати далі »
Просмотров: 655 | Добавил: AlexB | Дата: 13.04.2012

Другий рік поспіль серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харківського району проводиться районний конкурс «Учень року» в чотирьох номінаціях: «Інтелектуал року», «Творча особистість року», «Спортсмен року»» та «Лідер року». 
12 квітня 2012 року у Південному ліцеї гостинно зустрічали 21 фіналіста з 13 загальноосвітніх навчальних закладів району: Мереф’янського медичного ліцею, Пісочинського колегіуму, Мереф’янської ЗОШ №6, Роганського аграрного ліцею, Південного ліцею, Пісочинської ЗОШ, Покотилівського ліцею «Промінь», Васищевської ЗОШ, Утківської ЗОШ, Вільхівської ЗОШ, Пономаренківської ЗОШ,  Мереф’янської ЗОШ №7, Будянської ЗОШ №2. 
На І етапі к ... Читати далі »
Просмотров: 710 | Добавил: AlexB | Дата: 12.04.2012

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Про проведення огляду веб-сайтів загальноосвітніх навчальних закладів», та з метою підтримки діяльності сучасного загальноосвітнього навчального закладу, сприяння розширенню мережі інформаційних ресурсів для формування єдиного інформаційного середовища системи загальної середньої освіти центром комп`ютерних технологій був проведений огляд на кращий веб-сайт Харківського району.


Переможцями районного огляду стали:

< ... Читати далі »

Просмотров: 626 | Добавил: Helen | Дата: 12.04.2012

9 квітня 2012 на базі Стрілечанської ЗОШ відбулося  чергове засідання Школи  молодого та  малодосвідченого вчителя біології  за темою:«Формування умінь роботи з інформаційними ресурсами як однієї передумови розвитку творчої особистості учителя та учня  в умовах багатовекторної системи неперервної освіти». Керівник школи молодого та малодосвідченого вчителя  Осокіна В.А. розповіла про різні  інформаційні ресурси  та їх використання учителем та учнями для підвищення пізнавальної діяльності учнів. Учасники засідання відвідали урок молодого вчителя біології Коритної Н.О.  у 7  класі за темою «Роль бактерій у природі та житті людини», на якому Наталія Олександрівна показала застосування не ... Читати далі »

Просмотров: 530 | Добавил: AlexB | Дата: 10.04.2012

 З метою розвитку дитячого і молодіжного руху КВК у Харківському районі, виявлення талановитих, обдарованих, творчих особистостей; патріотичного, морального та естетичного виховання дітей і молоді, а також організації їх змістовного дозвілля 6, 7 квітня 2012 року пройшов районний фестиваль дитячих і юнацьких команд Клубу веселих та кмітливих, в якому взяли участь 25 команд навчальних закладів Харківського району.Високий художній рівень виконання, оригінальність постановки, авторську та виконавську майстерність, артистизм виконання та гумор, якість музичного оформлення та сценічну культуру продемонстрували команди Бабаївської ЗОШ, Роганської гімназії, Пісочинського колегіуму, Мереф'янської ЗОШ №6, Височанської ЗОШ №2, Покотилівського ліцею «Промінь». Достойний вигляд мали також команди Роганського аграрного ліцею, Глиб ... Читати далі »

Просмотров: 612 | Добавил: AlexB | Дата: 09.04.2012

5 квітня 2012 року у Будянському дошкільному навчальному закладі відбулося засідання Школи малодосвідчених вихователів ДНЗ Харківського району за темою «Формування професійної компетентності малодосвідчених вихователів». Для учасників ШМВ було продемонстровано сучасні форми та методи  навчання і виховання дошкільнят на прикладі організації освітнього процесу у Будянському ДНЗ. До уваги присутніх керівник ШМВ Рудченко Л.Ю. представила фрагмент заняття з грамоти для  дітей старшого дошкільного віку «Здраствуй, веснонька» та провела практикум «Засади формування мовленнєвої компетентності у дітей старшого віку», вихователями  Шевченко Л.Є. та Радченко Т.М. було здійснено показ навчальних занять для дітей молодшого віку. Завідувач Сідак А.О. висвітлила результативні прийоми організації роботи з батьками вихованців. Особл ... Читати далі »
Просмотров: 498 | Добавил: AlexB | Дата: 09.04.2012

6 квітня 2012 на базі Мереф’янської ЗОШ № 3 відбулося чергове засідання Школи молодого та малодосвідченого вчителя хімії за темою «Застосування ІКТ та формування компетентності школярів в сфері самостійної пізнавальної діяльності». Керівник школи молодого та малодосвідченого вчителя Євсеєнко І.Г. розповіла про  форми використання ІКТ на уроках різних типів як одного із  засобів формування самостійної пізнавальної діяльності учнів. Учасники засідання відвідали урок у 10 класі молодого вчителя  Мереф’янської ЗОШ № 3 Шемігон К.П. за темою «Метали. Види металів. Корозія металів». На уроці були розкриті  можливості інформаційних технологій для подання нового матеріалу із застосуванням ... Читати далі »
Просмотров: 567 | Добавил: AlexB | Дата: 09.04.2012

З 1 по 9 березня 2012 року на базі комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» відбувся обласний етап виставки-конкурсу. На обласний етап було представлено 15 малюнків переможців районного конкурсу до Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості. Переможцями обласного етапу конкурсу-виставки дитячого малюнку «Охорони праці очима дітей» стали:



... Читати далі »

Просмотров: 1494 | Добавил: Helen | Дата: 05.04.2012

28 березня 2012 року на базі Мереф’янського медичного ліцею відбулося чергове засідання «Школи молодого вчителя».  Керівник -  Рижило Лариса Йосипівна.    Молоді спеціалісти  переглянули фрагменти уроків   досвідчених учителів ліцею з використанням елементів інтерактиву на уроках  мови та читання. Присутні взяли участь у засіданні «круглого столу» «Камертон». Учасники  обговорювали выдвыдані  уроки та ділилися своїми проблемами з даної теми.    Лабунська Н.Ю.,  учитель-логопед медичного ліцею,  розповіла про форми роботи з дітьми, які не вимовляють звуки.   Засідання пройшло у теплій, дружній атмосфері.

... Читати далі »

Просмотров: 573 | Добавил: Helen | Дата: 30.03.2012

29 березня 2012 року на базі Височанської ЗОШ №2 під керівництвом Широкової В.М. відбулося засідання районної школи молодого вчителя математики. Учасники засідання розглянули особливості 12-бальної системи оцінювання навчальних досягнень учнів; різноманітні форми оцінювання навчальних досягнень учнів. Під час дискусії «ДПА-2012. ЗНО-2012» учителі приділили увагу психологічній підготовці учнів 9,11 класів до державної підсумкової атестації та випускників до зовнішнього незалежного оцінювання. 

Просмотров: 468 | Добавил: Helen | Дата: 29.03.2012

« 1 2 ... 41 42 43 44 45 ... 47 48 »
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Корисні сайти
Тестпортал
ХРЦОЯО



Статистика
Copyright CKT © 2024